+31 (0)546 456 223 info@pioenpartners.nl

Chicogrow is gespecialiseerd in het begeleiden van de witlofteelt in Europa.  Zij beoordeelt en adviseert witloftelers, akkerbouwers en andere betrokkenen vanaf de voorbereiding voor het zaaien tot en met steken van de witlof. In tegenstelling tot andere groenten is witlof een bewerkelijk product. Allereerst worden er pennen gekweekt die na het oogsten gekoeld worden opgeslagen. Daarna worden de pennen in de trek gezet in donkere ruimten. Hier groeit de uiteindelijke witlof zoals wij dienen kennen.

In het proces van zaaien tot en met het eindproduct zijn verschillende partijen betrokken. Zo zijn er de akkerbouwers, witloftrekkers en koelbedrijven, maar ook bemiddelaars, telervereniging, loonwerker en laboratorium zijn betrokken. Iedere betrokkene heeft de mogelijkheid in te loggen in het online software systeem van Chicogrow. Afhankelijk van persoon kunnen er zaken worden bekeken, maar ook worden bijgehouden. Zo ziet een witloftrekker alle percelen waar hij bij betrokken is en kan zo zien hoe alles verloopt en wat er wordt gedaan. Alles wat plaatsvindt van zaaien, beregenen tot en met het toepassen van middelen wordt vastgelegd en is door betrokkenen te zien.

Chicogrow website

De teeltbegeleiders van Chicogrow hebben een totaal overzicht wat er plaatsvindt. Zij kunnen op basis van hun waarnemingen en ervaring beoordelingen en adviezen vastleggen. Elke dag worden alle betrokkenen automatisch per e-mail op de hoogte hiervan gehouden. In het online systeem kunnen wij alles terugzien.

Registratie ter plekke op het land, koelcel of in de trekcel middels een mobiel of tablet is mogelijk. Via een speciale webapp kan direct worden vastgelegd wat er gedaan wordt.

Chicogrow App

Het online softwaresysteem heeft ook een bewakende functie. Alle middelen die gebruikt kunnen worden staan actueel in het systeem met de voorwaarden die hiervoor gelden. Bij het gebruik ervan wordt direct aan de betrokkene getoond welke voorwaarden gelden. Daarnaast wordt er direct gecontroleerd of de hoeveelheden die toegepast worden toegestaan zijn. Bij de middelen gelden vaak ook beperkingen per land. Ook deze zijn opgenomen in het softwaresysteem.

Aangezien Chicogrow door heel Europa actief is kan iedere relatie in zijn eigen taal werken in het online systeem. Standaard zijn er vier talen (Nederlands, Duits, Frans en Engels) waar uit geselecteerd kan worden. Ook hierin voorziet het online systeem.

Wilt u meer weten?
Neem contact met mij op